Illustratör & Konstnär Anna Larsson/Avanna


Tecknande och målande är en livslång passion. Jag har alltid tecknat. Det är en ren och skär kärlek att få sitta med pennor och ett blankt papper att fylla eller bara gå ned i ateljén och plocka upp penslarna och färgerna och fylla en canvasduk. Tid och rum försvinner. Det finns inget jag älskar mer än att få måla och teckna.


Med förkärlek till modeteckning med överdrivna proportioner får jag beställningar från hela världen att teckna fashionistas. Feminint, färgstarkt och eget. Krumelurer, linjer och glatt framför verklighetstroget, gråskala och ledsamt. Inspiration från sjuttiotalet, serietidningar och ibland samhällsklimatet och politiska sakfrågor.  Men ibland finner jag inspiration bara genom hur  solljuset kan falla in genom fönstret och bilda mönster på  golvet.


- De flesta av mina tavlor är till salu och jag tar gärna även emot tavelbeställningar.


- Jag målar främst i akryl och flytande tusch och lackfärger. Blandteknik eller mixed media som det så fint heter. Min palette består mest av femtio nyanser av rosa, guld, turkos, silver, brons, gult och glad grön.


- Mitt motto med allt jag skapar är att man ska bli glad av det. När jag är ledsen vill jag skapa något som gör mig glad och när jag är glad vill jag ju fortsätta att vara just glad. Den känslan är vad jag vill förmedla.


- Även i min konst slår det färgstarka och feminina igenom. Hyllningar till kvinnokroppen, manifestationer att kvinnan ska få vara, bara som hon är, till för sig själv och ingen annan.


- Senaste åren har jag börjat måla mycket abstrakt, men har ofta en abstrakt och en mer föreställande målning igång samtidigt för balansen.


- Jag har haft egen utställning under Konstnatten Falköping/Tidaholm 6 ggr : 2013, 2016,2017,2018, 2019 och 2020. Sommaren 2020 hade jag och en annan konstnär årets sommarutställning här i Tidaholm och sedan 2017 ställs ett av mina konstverk ut som en stor förstoring stor del av året för allmän beskådan för invånare och turister.


- Jag har sålt tavlor över hela Sverige, både till privatpersoner och konstföreningar. Tack vare sociala medier har jag kunder över hela världen. Bland annat ett smyckesföretag i New York.


- 2017 var jag en av de illustratörer som hade med ett verk på Miriam Bryants EP Bye Bye Baby Blue. Och under höst/vintern 2020 har en rad av mina teckningar synts i Miriam instagramflöde i samband med nytt singelsläpp.


- Jag emot beställningar på  tecknade porträtt  vilket är en utmärkt present  vare sig det gäller födelsedag, bröllop, årsdagar, julklapp eller varför inte profilering av företag/personal.


- Tecknade varumärken eller logotyper, barnboksillustrationer m m.


- De flesta av mina teckningar och illustrationer och tavlor går även att beställa som högklassiga print och reproduktioner i olika storlekar.

En del av mitt utbud finns att köpa som prints och originalverk i min shop : AVANNA SHOP

och följ mig gärna även på instagram för dagliga uppdateringar:   @avannaillustrations
Innehar F-skattesedel & Registreringsbevis sedan juni 2007.

Bgnummer 5315-7921

info@avanna.seKöpa/Beställa?

 • maila info@avanna.se
 • Spana in shoppen
 • BG-nummer 5315-7921.
 • Swish eller fakturabetalning
 • Illustrationer till ditt hem i olika storlekar i form av posters och Art Prints
 • Tecknade porträtt och Fashionistas
 • Färdiga konstverk/tavlor
 • Tavelbeställningar efter önskemål
 • Personliga gratulationskort
 • Logos, böcker, annonsmaterial etc
 • Prislista för vissa sorters beställningar HÄR.