Konstnär & Illustratör Avanna


Tecknande och målande är en livslång passion. Jag har alltid tecknat. Det är en ren och skär kärlek att få sitta med pennor och ett blankt papper att fylla eller bara gå ned i ateljén och plocka upp penslarna och färgerna och fylla en canvasduk. Tid och rum försvinner.

Det finns inget jag älskar mer än att få måla och teckna.


Med förkärlek till modeteckning med överdrivna proportioner får jag beställningar från hela världen att teckna fashionistas.

Feminint, färgstarkt och eget.

Krumelurer, linjer och glatt framför verklighetstroget, gråskala och ledsamt. Inspiration från sjuttiotalet, serietidningar och ibland samhällsklimatet och politiska sakfrågor. Men ibland finner jag inspiration bara genom hur solljuset kan falla in genom fönstret och bilda mönster på golvet.


- De flesta av mina tavlor är till salu och jag tar gärna även emot tavelbeställningar.


- Jag målar främst i akryl, flytande tusch och lackfärger. Blandteknik eller mixed media som det så fint heter. Min palette består mest av femtio nyanser av rosa, guld, turkos, silver, brons, gult och glad grön.


- Mitt motto med allt jag skapar är att man ska bli glad av det. När jag är ledsen vill jag skapa något som gör mig glad och när jag är glad vill jag ju fortsätta att vara just glad. Den känslan är vad jag vill förmedla.


- Även i min konst slår det färgstarka och feminina igenom. Hyllningar till kvinnokroppen, manifestationer att kvinnan ska få vara, bara som hon är, till för sig själv och ingen annan.


- Senaste åren har jag börjat måla mycket abstrakt, men har ofta en abstrakt och en mer föreställande målning igång samtidigt för balansen.

  - Jag har haft egna utställningar sedan 2016  och även tillsammans med andra konstnärer. Sedan 2017 ställs ett av mina konstverk ut som en stor förstoring stor del av året för allmän beskådan för invånare och turister.


  - Jag har sålt tavlor över hela Sverige, både till privatpersoner och konstföreningar. Tack vare sociala medier har jag kunder över hela världen. Bland annat ett smyckesföretag i New York.


  - 2017 var jag en av de illustratörer som hade med ett verk på Miriam Bryants EP Bye Bye Baby Blue. Och under höst/vintern 2020 har en rad av mina teckningar synts i Miriam instagramflöde i samband med nytt singelsläpp.


  - Jag emot beställningar på tecknade porträtt vilket är en utmärkt present vare sig det gäller födelsedag, bröllop, årsdagar, julklapp eller varför inte profilering av företag/personal.


  - Tecknade varumärken eller logotyper, barnboksillustrationer m m.


  - De flesta av mina teckningar och illustrationer och tavlor går även att beställa som högklassiga print och reproduktioner i olika storlekar.

  En del av mitt utbud finns att köpa som prints och originalverk i min shop : AVANNA SHOP

  och följ mig gärna även på instagram för dagliga uppdateringar: @avannaillustrations

  Köpa/Beställa?


  Det finns en hel del i min shop. Det kanske finns än mer på min Instagram

  @avannaillustrations

  och finner du inte vad du söker varken här eller där så går det jättebra att höra av sig med önskemål och förfrågningar.

  Jag tar emot beställningar från både privatpersoner och företag.


  Vad?


  Personliga porträttbeställningar, tecknade porträtt, personliga tavlor, befintliga konstverk och teckningar, prints etc.